Onderwijs
MEDIATHEEK

De mediatheek van het Beatrix College is een studieruimte waar je kunt werken op de computer, boeken kunt lenen en dvd's kunt kijken. Ook is het mogelijk een laptop te lenen, te printen en te scannen. Verder hebben we de Escape: een gezellige ruimte waar je je terug kunt trekken om een boek, krant of tijdschrift te lezen.

 

 
 


Hoe werkt het?


Aan het begin van je schooljaar krijg je je schoolpas. Hiermee kun je boeken lenen en gebruikmaken van een computer of laptop. Je volgt een introductieles over de mediatheek. Zo maken we je wegwijs. Zodat je weet hoe je bijvoorbeeld boeken in de catalogus op kunt zoeken en waar je kranten, tijdschriften en (online) naslagwerken kunt vinden.


De nieuwe aanwinsten van de mediatheek vind je op de website van de mediatheek. Via onze Aura website en de Aura app kun je je boeken verlengen en reserveren. Wel zo makkelijk!

Lees ook de inloginstructie voor IPad/Iphone of die voor Android


Samenwerken


De medewerkers van de mediatheek werken veel samen met leerlingen en docenten. Om ervoor te zorgen dat de boeken, tijdschriften, kranten en naslagwerken die zij nodig hebben in de mediatheek staan. 


Dus zit het boek dat jij
wilt hebben er niet bij?
Bespreek dit dan met
een medewerker van
de mediatheek.
Zij kan het boek eventueel
voor je bestellen.